DOLAR 39,9043 EURO 46,8742 STERLİN 54,7448 GRAM ALTIN 4.223,95 BIST 100 9.404,89 BITCOIN $107.509
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101

HABERLER

Bursa Jandarmasından kadına şiddete karşı yoğun mesai

Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli, kadına yönelik şiddetle mücadele ve farkındalık oluşturma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Giriş: 17.10.2025 10:18
Paylaş
Bursa Jandarmasından kadına şiddete karşı yoğun mesai

Komutanlık personeli, çalışmalar kapsamında Bursa’nın Karacabey, Kestel, Mustafakemalpaşa ve Osmangazi ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi.

Yapılan bilgilendirmelerde, kadınların acil durumlarda güvenlik güçlerine hızla ulaşmasını sağlayan Kadın Destek Uygulaması (KADES)’in kullanımı, önemi ve sağladığı faydalar detaylı olarak anlatıldı.

Jandarma ekipleri, özellikle kadına yönelik şiddet olaylarının önlenmesi ve mağdurların korunması amacıyla geliştirilen KADES uygulamasının, bir tehlike anında tek bir tuşla yardım çağırma imkanı sunduğunu vurguladı.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği bu farkındalık eğitimlerinde, aile içi şiddetle mücadelede işbirliğinin ve duyarlılığın artırılması hedefleniyor.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, aile içi şiddetle mücadele ve çocukların korunmasına yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin il genelinde artarak devam edeceğini bildirdi.



Yorumlar

×

Haber Arama