SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor Farka Gitti 3-0

TFF 3. Lig Birinci Grup ikinci hafta müsabakasında Bursaspor, evinde Tokat Belediye Plevnespor'u ağırladı. Karşılaşma 3-0 Bursaspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Bursaspor Farka Gitti 3-0

HABER:ÖMER AK

FOTOĞRAF:FATİH AKKUŞ

Bursaspor, TFF 3. Lig Birinci Grup ikinci hafta müsabakasında evinde Tokat Belediye Plevnespor'u konuk etti. Karşılaşmaya ilgi üst düzeydeydi. 3. Lig taraftar rekorunun kırıldığı müsabakaya Bursaspor baskı kurarak başlasa da Tokat Belediye Plevnespor oyunu dengelemeyi başardı.

17. dakikada Tokat Belediye Plevnespor atağında topla buluşan Murat Can Bölükbaşı topu ağlarla buluştursa da gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Bu aynı zamanda maçın ilk net pozisyonuydu.

Devam eden oyunda iki takım da orta sahada kıran kırana mücadele etmeyi sürdürdü.

33. dakikada yapılan hatada araya giren İlhan Depe rakibiyle bire bir kaldı. Rakibinden topu kurtarmayı başaran İlhan Depe şık bir plaseyle topu ağlara gönderdi. Gole kadar dengeli giden mücadele golün ardından Bursaspor lehine değişti. Oyunun hakimiyetini eline alan Bursaspor ataklarını sıklaştırdı.

Dakika 41’de Ahmet İlhan ceza sahasının sol çaprazında topla buluştu. Rakibinden topu kurtarmayı başaran Ahmet İlhan yerde kaldı ve penaltı bekledi. Bursaspor cephesinde büyük bir tepkiyle karşılanan pozisyonda hakem Şahin Berker devam kararı verdi. Bu pozisyonun ardından karşılaşmanın ilk yarısı bu şekilde sonuçlandı.

İkinci yarının başında rakip kalede yoğun baskıyla başlayan Bursaspor, rakibini ceza sahasında ablukaya aldı. Üst üste kornerler kazanan yeşil beyazlılar çok fazla orta denemesi yaparken, Tokat Belediye Plevnespor defansı hava toplarında hakimiyet kurup tehlikeleri engellemeyi başardı.

Dakika 65'de sağ çaprazdan gelen ortaya Musa Çağıran'ın yaptığı kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.

Dakikalar 74'ü gösterdiğinde Mücahit Can Akçay’ın ceza sahası dışından vurduğu harika vuruş ağlarla buluştu.

Bursaspor o ana kadar sürdürdüğü baskısını attığı ikinci golle taçlandırdıktan sonra oyun tamamen Tokat yarı sahasında oynanmaya başladı. 

Bu üstün oyun çok geçmeden sonucunu da verdi 86. dakika da Ahmet İlhan Özek sağ çaprazdan şık bir vuruşla Bursaspor adına üçüncü golü kaydetmeyi başardı.

Baştan sona Bursaspor hakimiyetiyle geçen maçı yeşil beyazlılar taraftarının desteğiyle farklı kazanmayı başardı.

Stadyum: Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu

Hakem: Şahin Berker, Ünal Doğru, Ahmet Emre AkbuluT, Murat Demir

Bursaspor: Anıl, Abdullah, Mehmet, Tahacan, Eren, Musa, Yiğit Ali, Ahmet İlhan, İlhan, Sedat, Mücahit

Tokat Belediye Plevnespor: Ebubekir, Muhammed Emin, Muhsin, Mustafa Gürkan, Deniz Pala, Emin Kaan Arslan, Ataberk, Özgür Sürer, Recep Daylak, Murat Can Bölükbaşı, Haydar Deniz

GOLLER:İlhan Depe (Dk. 33), Mücahit Can Akçay (Dk 74), Ahmet İlhan Özek (Dk86)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.