DOLAR 35,3846 EURO 36,5704 STERLİN 44,0972 GRAM ALTIN 3.017,13 BIST 100 9.991,60 BITCOIN $96.090
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101

HABERLER

Mudanya Belediyesi Kendi Enerjisini Üretecek

Mudanya Belediyesi, Güneş Enerji Santrali Projesi için onayı aldı. “Yeşil Belediyecilik” hedefiyle başlatılan proje kapsamında, yıllık 2 milyon 62 bin kilowatt/saat enerji üretilecek.

Giriş: 07.01.2025 10:38 | Güncelleme:
Paylaş
Mudanya Belediyesi Kendi Enerjisini Üretecek

Sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak hem çevreyi korumak hem de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasını hedefleyen Mudanya Belediyesi’nin tarım dışı alanda yapmayı planladığı Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi lisanssız enerji üretim başvurusu onaylandı. Mudanya Belediyesi’ni temsilen başvuru sürecini yürüten Meclis Üyesi Güven Günsan, başvurularının olumlu sonuçlandığını belirterek, Küçükyenice Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan tarım dışı araziye güneş enerjisi santrali kurmak için çalışmalara başlanabileceğini duyurdu. Mudanya Belediye Meclisi’nde projenin son durumu hakkında bilgi veren Günsan, tesisin kurulmasıyla yıllık 82 ton karbondioksit gazının doğaya salınımının engelleneceğini ve 7 bin 333 adet ağacın yok olmasının önüne geçileceğini söyledi.

 

HEM ÇEVREYE HEM BÜTÇEYE KATKI
Yeşil belediyecilik uygulamalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, güneş enerjisi santrali kurarak doğal çevrenin korunmasının yanı sıra belediye bütçesine katkı
sağlamayı da amaçladıklarını söyledi. Dalgıç, şöyle konuştu:

“Mevzuat gereği Lisanssız Enerji Üretim Yetkisi ile enerji üretilip satılabiliyor. GES kurmak isteyenler tükettiğinin iki katı kapasitede santral kurabiliyor. Bu yetkiyle sıfır karbon hedefiyle üç yıl içinde GES kurma hakkı elde ettik. Belediyemizin yıllık 1 milyon 200 bin kilowatt/saat enerji tüketiminin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı planlıyoruz. Tesisin kurulu gücü 1375,00Megawatt Peak (MWp) gücünde olup yıllık 2 milyon 62 bin kilowatt/saat enerji üretecek ve yaklaşık üç yıl içerisinde yatırım maliyetini geri kazanacak. Kullandığımız enerjinin iki katı üretim yapılarak, artan enerjinin dağıtım sistemine satışı yapılmak suretiyle ek bir gelir elde edilecek. Projeyi hayata geçirmek için üç yıllık bir süremiz olacak. Bu tesis sürekli gelir elde edeceğimiz sürdürülebilir bir yatırım olacak”

Çocuk parklarında güneş enerji sistemli aydınlatmalar yerleştirerek yeşil belediyecilik alanında attıkları ilk adımı da hatırlatan Dalgıç, “Bu projemizin devamı olarak ilçemizin belirli noktalarına da
elektrikli araç şarj istasyonları konulmasını planlıyoruz. Kendi enerjisini üreten, yeşil bir belediye olma yolunda hızla ilerleyeceğiz.” diye konuştu.

Yorumlar

×

Haber Arama