DOLAR 35,5972 EURO 36,9862 STERLİN 43,7341 GRAM ALTIN 3.120,76 BIST 100 10.029,31 BITCOIN $101.424
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101

HABERLER

Edebiyatın Ve Değişimin Kapısı Mudanya’da Açıldı

Mudanya 6. Kitap Fuarı bu yıl “Değişim” temasıyla kapılarını açtı. Dev bir kitabın kapağı açılarak içinden uçan balonlarla, edebiyatın özgürlüğü ve yaratıcılığı gökyüzüne taşındı. Mütareke Meydanı’nda düzenlenen fuarın açılış oturumunda Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Madra “İklimi Değil Sistemi Değiştirmeliyiz” söyleşisiyle kitapseverlerle buluştu.

Giriş: 24.08.2024 11:44 | Güncelleme: 05.12.2024 14:25
Paylaş
Edebiyatın Ve Değişimin Kapısı Mudanya’da Açıldı

Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Mudanya Kitap Fuarı, Mütareke Meydanı’nda düzenlenen törenle kapılarını açtı. “Değişim / Yeni Bir Bakış Yeni Bir Anlayış” temasıyla Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenen fuarın açılışına Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın yanı sıra Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Madra ve çok sayıda kitapsever katıldı.

“DEĞİŞİM, BİR KAVRAM DEĞİL, BİR GEREKLİLİKTİR”

6. Mudanya Kitap Fuarı’nın, bu yıl da büyük bir heyecan ve coşkuyla kapılarını açtığını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Bu fuar, sadece kitapların ve yazarların buluşma noktası değil, aynı zamanda toplumumuzun geleceğine dair derin düşüncelerin, yeni bakış açılarının ve yaratıcı fikirlerin de yeşerdiği bir platformdur” ifadelerini kullandı. Değişimin, sadece bir kavram değil, aynı zamanda bir gereklilik olduğuna vurgu yapan Dalgıç, “Burada, değişimin itici gücü olan kitaplar aracılığıyla, yeni bir Türkiye için neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. Hep birlikte, daha adil, özgür ve barışçıl bir geleceğin temel taşlarını döşeyeceğiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz usta tiyatrocu Genco Erkal’ın da anıldığı tören farklı bir açılışa sahne oldu. Geleneksel kurdele kesme töreni yerine özel olarak tasarlanmış dev bir kitabın kapağı açıldı ve içindeki rengarenk balonlar gökyüzüne ulaştı. Tören sonrası konuklar hep birlikte stantları gezdiler.

“SICAKLIKLAR ÇOK DAHA FAZLA CAN ALACAK”

Açılışının ardından fuar süresince her akşam gerçekleştirilecek “Değişim Söyleşileri”nin ilk konuğu Açık Radyo Yayın Yönetmeni ve İklim Aktivisti Ömer Madra’ydı. “İklimi Değil Sistemi Değiştirmeliyiz” konulu söyleşiyle kitapseverle bir araya gelen Madra, sıcaklık artışlarının gelecek yıllarda çok daha fazla can alacağını belirterek, iklim krizinin boyutlarını değerlendirdi. İklim değişikliğine neden olan temel unsurun petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtların yaygın bir şekilde kullanımı olduğunu söyleyen Madra, “İnsan soyu iklim değişikliği sebebiyle tükenmektedir. Bunu engellemek için insanoğlunun yenilenebilir enerji kullanımına geçmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından Madra’ya teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, barışın sembolü zeytin figürlerinin yer aldığı “Özgür Düşüncenin Sesi” plaketi ile zeytin fidanı hediye etti. Açılış etkinliğinin sonunda ise gençlerden oluşan “Grup Black Ebony” sevilen şarkıları seslendirdi.

Yorumlar

HABERLER

Sahiplenilen köpeklerin ilk aşısı ve muayenesi Osmangazi Belediyesi'nden

Osmangazi Belediyesi ve Bursa Veteriner Hakimleri Odası arasında imzalanan protokol kapsamında, Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nden köpek sahiplenen vatandaşlar, can dostunun ilk doz karma aşısını, ilk doz iç-dış parazitini ve ilk genel muayenesini Bursa Veteriner Hakimleri Odası'na bağlı veteriner kliniklerinde ücretsiz olarak yaptırabilecek.

Giriş: 17.01.2025 09:45 | Güncelleme:
Paylaş
Sahiplenilen köpeklerin ilk aşısı ve muayenesi Osmangazi Belediyesi'nden

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesinde can dostların daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürebilmeleri adına yılardır kısırlaştırma, tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları yürüten Osmangazi Belediyesi, sokak köpeklerinin sahiplenilmesi noktasında önemli bir protokole imza attı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Bursa Veteriner Hakimleri Odası Başkanı Melike Baysal arasında imzalanan protokol kapsamında, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde belediye ekipleri tarafından kısırlaştırılan, kuduz aşısı vurulan, iç-dış parazit uygulaması yapılan, miktoçip ve küpe takılarak kayıt altına alınan sokak köpeklerini sahiplenen vatandaşlar, sahiplendiği can dostunun ilk doz karma aşısını, ilk doz iç-dış parazitini ve ilk genel muayenesini Bursa Veteriner Hakimleri Odası'na bağlı veteriner kliniklerinde ücretsiz olarak yaptırabilecek. Yapılan işlemlerin maliyeti, Osmangazi Belediyesi tarafından karşılanacak.

 

“Ek bir hayvan barınağı konusunda çalışmamız var”
Protokol imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Geçtiğimiz yıl 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklik hem belediyeleri, hem hayvanları, hem de vatandaşları çok zor duruma soktu. Hiçbir kaynak ayırmadan belediyeleri sokak hayvanları konusunda birinci derecede sorumlu tutmak, belediyeleri cezalandırmak anlamına geliyor. Hayvan barınağı olmayan birçok belediye var. Her türlü eleştiriye ve itiraza rağmen maalesef Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gidildi. Türkiye'nin en büyük hayvan barınaklarından birine sahip olan Osmangazi Belediyesi olarak hem can dostlarımızın hayatı hem de toplumun güvenliği için üst düzey hizmet vermeye çalışıyoruz. Ancak bir milyon nüfuslu bir ilçede bizim barınağımızın da ihtiyaçları karşılaması mümkün değil. Ek bir hayvan barınağı konusunda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

“Köpek sahiplendirme hızını arttırmak istiyoruz”
Osmangazi Belediyesi olarak 2024 yılında 703 sokak hayvanını sahiplendirdiklerini belirten Başkan Aydın, “Bursa Veteriner Hakimleri Odası ile imzaladığımız bu protokol ile barınağımızdan köpek sahiplenen vatandaşlarımıza bir nebze de olsa maddi destek sağlayacak bir uygulamayı başlatıyoruz. Bu protokol ile kentimizdeki köpek sahiplendirme hızını arttırmak istiyoruz. Umarım Bursalılar da bu konuda gereğini yaparlar ve can dostlarımıza daha yaşanabilir bir Osmangazi ve Bursa temin ederiz” diye konuştu.
Bursa Veteriner Hakimleri Odası Başkanı Melike Baysal da yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıl, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklik, ne yazık ki belediyelerin zora girmesine neden oldu. Çünkü, sokaklardan alınıp kısırlaştırılan hayvanlarının tekrardan alındıkları yere bırakılması yasaklandı. Belediyelere ait olan barınakların kapasiteleri sınırlı olduğu için bir süre sonra sokaklardan alınan hayvanların barınakta tutulması imkansız hale geliyor. Aralık ayında yapılan İl Hayvan Koruma Kurulu Toplantısı'nda gördük ki Bursa'da yapılan hayvan kısırlaştırma sayısı oldukça azalmış durumda. Sadece Bursa için değil tüm Türkiye'de kısırlaştırma sayılarında düşüş var. Bizler, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikten sonra hayvanları, kanundan korumak durumunda kalıyoruz. Bu protokol, kanunları ihlal etmeden sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi noktasında taşın altına elimizi koymamıza vesile oldu. Bu dünyanın hayvanlar için yaşanabilir bir yer olması adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu protokolün hem bizim, hem hayvanlar için hem de Osmangazi Belediyesi için faydalı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

×

Haber Arama